BIOYOQILG’I OLISH TEXNALOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331454 - Ismatullayev , B.A; Shomurodov , N.P (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada hozirgi va kelajakda asosiy yoqilg’i bo‘lib hisoblanadigan bioyoqilg’ilar haqida umumiy tushunchalar, bioyoqilg’ilarning imkoniyatlari, ularning asosiy xomashyosi (biomassa) va uning tarkibi, bioyoqilg‘ilarning turlari: biogaz, biobenzin, biokerosin, biodizel, biometanol, bioetanol, biobutanol va boshqa bioyoqilg’ilar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shu sababli energetika sohasini innovatsion rivojlantirishda qayta tiklanadigan noan’anaviy energiya manbalaridan kengroq foydalanish ya’ni biomassani energetik maqsadlarda qo‘llanilishi muhim ahamiyat kasb etadi.