EKOBIOTEXNOLOGIK YONDASHUVLAR ASOSIDA CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASH VA ULARNING EKOLOGIK BARQARORLIKGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331474 - Keldiyorova , S.D; Allanazarova R.D, R.D; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu tezisada ekobiotexnologik yondashuvlar yordamida chiqindilarni qayta ishlash va ekologik barqarorlikni ta’minlashning ilmiy asoslari yoritiladi. Chiqindilarni biotexnologik usullar bilan utilizatsiya qilish, biologik parchalanish mexanizmlari, mikroorganizmlar va o‘simliklardan foydalanish imkoniyatlari keng tahlil qilinadi. Shuningdek, chiqindilardan energiya va biologik materiallar olishning innovatsion yo‘nalishlari ham muhokama qilinadi.