ORGANIK CHIQINDILARNI KAMAYTIRISH VA ULAR ASOSIDA BIOGAZ OLISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15331499 - Raxmonqulova , O.J; Mamatkulova , I (International scientific and practical conference, 2025)
Biogaz ishlab chiqarish texnologiyasi soʻnggi bir necha oʻn yilliklardan beri ma’lum va soʻnggi oʻn yillikda barqaror toza energiya manbasini olish uchun mashhur boʻldi. Mavjud qishloq xoʻjaligi chiqindilari va hayvonlarning chiqindilari biogaz ishlab chiqarish uchun xom ashyo sifatida ishlatilishi mumkin, bu esa uni yanada ommabop va barqaror energiya manbasiga aylantiradi. Biogazdan issiqlik manbai sifatida, elektr energiyasi, transport va boshqa harakatlantiruvchi quvvat maqsadlarida samarali foydalanish mumkin.