SUV O’TLARI ASOSIDA EKOLOGIK TOZA BIOPLASTIK ISHLAB CHIQARISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15332688 - Iskandarova , F.R; Raxmatullayev , I.J; Murodova , S.S; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Mazkur tezisda algal-bioplastikalar ishlab chiqarishning ilmiy va texnologik jihatlarini o‘rganishga qaratilgan. Mikroalgalar va makroalgalar biopolimerlar ishlab chiqarishda istiqbolli xomashyo sifatida baholanmoqda. Bioplastiklarning ekologik afzalliklari va biologik parchalanish xususiyatlari ularni an’anaviy plastmassalarga muqobil sifatida ko‘rsatadi. Tadqiqotda bioplastik ishlab chiqarish texnologiyalari, iqtisodiy samaradorlik va sanoat miqyosida qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilingan. Algal-bioplastikalar bioiqtisodiyotni rivojlantirish va atrof-muhitni plastik ifloslanishidan himoya qilishda muhim rol o‘ynashi ta’kidlangan.