BIOETANOL ISHLAB CHIQARISHDA SANOAT CHIQINDILARIDAN FOYDALANISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15351791 - Ibragimov , N.Gʻ; Toshmurodov , M.B; Sobirova , M.B (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada bioetanol ishlab chiqarishda sanoat chiqindilaridan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Sanoat chiqindilari, jumladan, qishloq xo‘jaligi, oziq-ovqat, yog‘och va qog‘oz sanoati qoldiqlari qayta ishlanib, ekologik toza yoqilg‘i – bioetanol olishda foydalaniladi. Sanoat chiqindilaridan bioetanol olish atrof-muhitni himoya qilish, chiqindilarni qayta ishlash va qayta tiklanadigan energiya manbalaridan samarali foydalanish imkonini beradi. Shu bilan birga, bu texnologiya iqtisodiy jihatdan ham foydali bo‘lib, an‘anaviy yoqilg‘ilarga bo‘lgan qaramlikni kamaytirishga xizmat qiladi.