ORGANIK CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASH TEXNOLOGIYALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15351946 - Nazarova , M. B; Bosimova , S.R; Soatov , B.B (International scientific and practical conference, 2025)
Dunyo aholisining o‘sishi va urbanizatsiyasi davom etar ekan, organik chiqindilarni barqaror boshqarish juda muhim muammoga aylandi. Chiqindilarni ko‘mish va yoqish kabi usullar nafaqat qimmatli resurslarni isrof qiladi, balki issiqxona gazlari chiqishiga ham hissa qo‘shadi. Bu esa aholining o‘zini o‘zi zaharlashi demakdir.