BIOPLASTIKLAR: PLASTIK CHIQINDILAR MUAMMOSIGA BIOTEXNOLOGIK YECHIMLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15352106 - Saidmurodova , M.A; Oripova , E.R (International scientific and practical conference, 2025)
Dunyo aholisining ko‘payishi plastik xom ashyoga talab va iste’molning oshishiga olib keladi; plastiklarning faqat kichik bir qismi qayta tiklanadi va qayta ishlanadi, bu atrof-muhitga chiqadigan chiqindilar miqdorini oshiradi va iqtisodiy qiymatini yo’qotadi. Plastmassalar ularni qayta ishlatish va qayta ishlash nuqtai nazaridan ajoyib imkoniyatdir.