IMPORT QILINAYOTGAN TOVUQ KROSSLARNING MAHSULDORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15359363 - Alimbaev, B.; Joldasbaev, B.; Kaljanbayev, S. (International scientific and practical conference, 2025)
Dehqon, fermer va kichik parrandachilik xo‘jaliklari sharoitida "Lohmann LSL-Classic" va "Lohmann-Sandy" krosslarining genetik potensiali o‘rganildi. Naslli tuxumlar tarkibiy qismining inkubatsion sifatlari, jo‘jalarning o‘sish sur’ati, tirik vazni va tuxumdorligi bo‘yicha "Lohmann LSL-Classic" krossidan oldinda turadi. " Lohmann LSL-Classic " tovuqlarining tuxum qo‘yish qobiliyati "Lohmann-Sandy" tovuqlarining tuxum qo‘yish qobiliyatidan 6,8 donaga, ya’ni 2,34% ga Lohmann LSL-Classic" tovuqlarining tuxum qo‘yish qobiliyatidan 0,08 kg ga, "Lohmann LSL-Classic" tovuqlarining tuxum massasi "Lohmann-Sandy" tuxum massasiga nisbatan 0,08 kg ga yuqori. "Lohmann LSL-Classic" jo‘jalarining o‘sishi 16-20 haftaligida yuqori bo‘ldi.