QISHLOQ XÓJALIK HAYVONLARINING SIYDIK AYIRISH ORGONLARI SISTEMASINING GISTOMORFOLOGIK TUZILISHI ÁHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15359411 - Muratbaeva, B.J.; Kurbaniyazova, G.M.; Yoldashova, S.O. (International scientific and practical conference, 2025)
Mazkur ishda qishloq xo‘jalik hayvonlarining siydik ajratish organlari sistemasi, xususan, bu organlarning gistomorfologik tuzilishi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida buyrak, siydik yo‘llari va bog‘liq tuzilmalar mikroskopik darajada tahlil qilinib, ularning morfologik xususiyatlari aniqlangan. Gistologik tuzilmalarni o‘rganish orqali har xil turdagi hayvonlarda bu sistemaning funksional imkoniyatlari, moslashuvchanlik darajasi va fiziologik ahamiyati ko‘rsatib berildi. Ushbu natijalar qishloq xo‘jaligi sohasida hayvonlar sog‘ligini baholash, ularni parvarishlash va seleksiya jarayonlarida muhim ahamiyatga ega.