QORAQALPOQ SUR QORAKO"L QO"YLARIDA EKSTER"ER KO"RSATKICHLARINING AVLODLAR ORALIG"IDAGI O"ZGARUVCHANLIK XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15359472 - Urimbetov, A.A. (International scientific and practical conference, 2025)
Maqolada sur zotli qo‘zilarning eksterer ko‘rsatkichlarining turli etologik tiplarga mansub ota-onalarni tanlashga bog‘liq ravishda o‘zgarishini o‘rganishga qaratilgan ilmiy tadqiqotlar natijalari ko‘rib chiqilgan. O‘tkazilgan kuzatuvlar hayvonlarning rivojlanish dinamikasi xususiyatlarini aniqlash, shuningdek, ularning tashqi xususiyatlariga genetik omillarning ta’sirini baholash imkonini beradi. Olingan ma’lumotlar seleksiya ishlari uchun amaliy ahamiyatga ega bo‘lib, avlodning mahsuldorligini oshirish va tashqi xususiyatlarini yaxshilash maqsadida ishlab chiqaruvchilarni tanlash usullarini optimallashtirish imkonini beradi.