MINERAL AGRORUDALARNING KUZGI BUG`DOY O’SİSHİ VA RİVOJLANİSHİGA TA`SİRİ: https://doi.org/10.5281/zenodo.15359837 - Yelemesova, N.I.; Ko’beev, D. (International scientific and practical conference, 2025)
Mavzu hozirgi kunda respublika dehqonchiligida dolzrab bo’lganligi sababali ilmiy tadqiqotlarning ustivor yo’nalishlariga mos keladi mazkur tadqiqotlar yakunlangandan so’ng tuproq unumdorligini va kuzgi bug’doy hosildorligini oshiruvchi o’tmishdosh ekinlar Qoraqalpog’iston sharoitida birinchi marotaba aniqlanadi. Tuproq sho`rlanishini kamaytirish, tuproq unumdorligi va ekinlar hosildorligi va sifatini oshirish uchun agromeliorativ tadbirlarni olib borish, o`tmishdosh ekinlar va mineral agrorudalarning kuzgi bug`doy hosildorligini oshirishdagi samaradorligini ishlab chiqish, erga organik va siderat o`g`itlarni qo`llash - muammolarini hal qilish yo`li deb hisoblaymiz.