QORAMOL CISTOSERKOZI VA UNING PROFILAKTIKASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15360024 - Аrziev X.Yu.; Junisbayeva, B.J.; Raximov, X.M. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada qoramol cistoserkozi va uning profilaktikasi masalalari muhokama qilinadi. Cistoserkoz, asosan Taenia saginata paraziti tomonidan keltirilgan, qoramollarda ko‘p uchraydigan parazitar kasallikdir. Kasallikning tarqalishi va uning inson salomatligiga xavf tug‘dirishi natijasida chorvachilikda sezilarli iqtisodiy zararlar yetkazadi. Maqolada kasallikning epizootologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, tashxislash usullari va profilaktika choralariga oid nazariy va amaliy ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, O‘zbekiston hududidagi statistik ma’lumotlar va amaliy kuzatuvlar asosida kasallikning oldini olish bo‘yicha takliflar berilgan.