ZOOFIL HAShAROTLARGA QARSHI KARATIN – 50 PREPARATINING INSEKTITSID SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15360108 - Ismoilov, A.Sh.; Kamalova , A.I. (International scientific and practical conference, 2025)
Maqolada qoramolchilik fermer xo‘jaliklarida qoramollarning asosiy ektoparazitlaridan biri hisoblangan zoofil hasharotlar tarqalishi bayon qilingan. Ushbu zoofil hasharotlarga qarshi kurashishda Karatin 50 preparatining insektitsid samaradorligini o‘rganish bo‘yicha laboratoriya sharoitida sinov tajribalari o‘tkazilgan. Natijada, laboratoriya sinov tajribalarida yaxshi samara bergan dozalari xo‘jaliklar sharoitida ham sinab ko‘rilganligi bayon qilingan.