QORAQALPOG’ISTON CHORVACHILIGIDAGI EKTOPARAZITLAR ЕKОLОGIYАSI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15360158 - Kamalova , A.I.; Ismoilov, A.Sh. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasi Nukus va Qorao‘zak tumanlari sharoitida qoramolchilikka va qo‘ychilikka ixtisoslashgan fermer xoʻjaliklarida ektoparazitlarning tarqalishi hamda ekologiyasi oʻrganilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra, qishloq xo‘jalik hayvonlarida parazitlik qiladigan dominant ektoparazitlar ekologiyasi hamda ular tomonidan chaqiriladigan kasalliklar bayon qilingan.