ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ЭШАКЛАРНИНГ SPIRURIDA CHITWOOD, 1933 ТУРКУМИГА МАНСУБ НЕМАТОДАЛАР БИЛАН ЗАРАРЛАНИШ: https://doi.org/10.5281/zenodo.15362418 - Каниязов , А.Ж; Сарсенбаев , И.Е; Амангелдиев , У.А; Дильманова , А.И (International scientific and practical conference, 2025)
Тадқиқот ишлари учун материаллар 2016-2024 йиллар давомида Қорақалпоғистон Республикасининг қатор туманларидан йиғилди. Ушбу давр мобайнида академик К.И.Скрябиннинг тўлиқ ва тўлиқ бўлмаган гельминтологик ёриб кўриш усули билан тадқиқот ишлари олиб борилди. Тадқиқот давомида текширилган барча ҳайвонлар гельминтлар билан зарарланган. Эшакларда спируридлар туркуми 6 оилага, 7 авлодга мансуб 9 тури паразитлик қилиши қайд этилди.