ҚОРАМОЛЛАР ТЕЙЛЕРИОЗИНИНГ ТАРҚАЛИШИ ВА ДИАГНОСТИКАСИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.15362456 - Отегенова, Ш.К.; Мавланов C.И. (International scientific and practical conference, 2025)
Ушбу мақолада Қорақалпоғистон Республикасининг Хўжайли туманида қорамоллар тейлериозининг қўзғатувчисини тарқатувчи каналар фаунаси, мавсумий динамикаси ўрганилган. Қорақалпоғистон Республикасининг Хужайли туманидаги чорвачилик фермер хўжаликлари ва аҳоли қорамоғидаги қорамолларни қон паразитар касалликларини эпизоотик ҳолатини ўрганиш учун 30 бош қорамолни периферик қон томирларидан қон суртмалари олиниб уларда паразитологик текширишлар олиб борилган. Тадқиқотлар натижасига кўра 23,3 фоиз қорамоллар ушбу касалликка чалинганлиги таъқидланган.