DARS JARAYONIDA YANGI INNOVATSION O’QUV METODIKA USULLARDAN FOYDALANISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15362688 - Jamalov, N.Yu.; Bazarbaeva, S.S.; Orinbaeva , B.T. (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada dars jarayonida noan’anaviy usullardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida an’anaviy usullarga qo‘shimcha ravishda innovatsion va interaktiv metodlar qo‘llash ta’lim sifati va o‘quvchilarning bilim olish darajasini oshirishga xizmat qiladi. Tadqiqot davomida mualliflar dars jarayonida noan’anaviy usullarning turli shakllari, jumladan, muammoli ta’lim, klaster usuli, aqliy hujum, loyiha metodikasi hamda o‘yin texnologiyalari kabi usullarni qo‘llash natijalari va ularning afzalliklarini yoritib beradi. Shuningdek, maqolada ushbu usullarning o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantirish, mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini shakllantirish va ularning darsga bo‘lgan qiziqishini oshirishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlarni joriy etish zaruratini asoslashga xizmat qiladi.