XIZMAT KO’RSATISH SOHASIDA SIFATNI OSHIRISHDA INNOVATSIYALARNI QO’LLASHNING FOYDALI JIHATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15364241 - Zarikeyeva, M.M.; Tulibaeva, R.T.; Xalmamaeva, A.Q. (International scientific and practical conference, 2025)
Mazkur ishda xizmat ko‘rsatish sohasida innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali xizmat sifatini oshirishning asosiy yo‘nalishlari va ularning amaliy ahamiyati yoritilgan. Innovatsiyalar mijozlarga ko‘rsatiladigan xizmatlarning tezligi, qulayligi va shaxsiylashtirilishini ta’minlashi, xizmat ko‘rsatish jarayonini avtomatlashtirish orqali xatoliklarni kamaytirishi va mehnat unumdorligini oshirishi mumkinligi tahlil qilingan. Shuningdek, raqamlashtirish va zamonaviy texnologiyalarning xarajatlarni kamaytirish, raqobatbardoshlikni kuchaytirish va ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari innovatsiyalarni samarali joriy etish orqali xizmat ko‘rsatish sohasida mijozlar qoniqishini oshirish va xizmatlar sifatini izchil takomillashtirish mumkinligini isbotlaydi.