MUHANDISLIK TA’LIMIDA FANLARARO INTEGRATSIYA ASOSIDA TALABALARNING LOYIHAVIY-KONSTRUKTORLIK FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.17243108 - Uzokov , Sherzod (International scientific and practical conference, 2025)
Mazkur maqolada muhandislik ta’limida fanlararo integratsiya asosida talabalarning loyihaviy-konstruktorlik faoliyatini rivojlantirishning ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilingan. Muhandislik sohasida bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishda matematika, fizika, informatika, muhandislik grafikasi, materialshunoslik kabi fanlarning o‘zaro uzviy bog‘liqligini ta’minlash muhim omil sifatida e’tirof etiladi. Fanlararo integratsiya loyihaviy-konstruktorlik faoliyatini samarali tashkil etish, nazariy bilimlarni amaliy vaziyatlarda qo‘llash, kreativ va tizimli tafakkurni rivojlantirish imkonini beradi.