OROL MINTAQASIDA TARQALGAN GALOFIL MIKROORGANIZMLAR XUSUSIYATLARI TAHLILI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17245507 - Murodova , Sayyora; Oripova , E’zoza; Nosirova , Dildora (International scientific and practical conference, 2025)
Mazkur maqolada Orolbo‘yi mintaqasining ekologik sharoiti, undagi galofil mikroorganizmlarning xilma-xilligi, fiziologik va biokimyoviy xususiyatlari, shuningdek, ularni ilmiy metodik o’rganilganlik darajasi adabiyotlar tahlili asosida ko’rib chiqilgan. Olingan ilmiy ma’lumotlar galofillarni biotexnologik, ekologik va tibbiyot sohalarida qo‘llash imkoniyatlarini ochib beradi. Galofillarning muhit sharoitlariga moslashish xususiyatlar asosida Orol dengizining qurigan tubi mintaqasida mavjud mikroflorani o’rganish dengizining qurigan tubi hududida ekologik xususiyatlarni takomillashtirishga asos bo’lib hizmat qiladi.