TURIZM SOHASIDA KADRLAR TAYYORLASHNING AYRIM MASALALARI: JIZZAX VILOYATI MISOLIDA: https://doi.org/10.5281/zenodo.17245577 - Turakulov , Olim; Najmiddinov , Dilshod (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda turizm sohasida kadrlar tayyorlashning dolzarbligi, xususan Jizzax viloyati misolida tahlil qilingan. Mamlakat turizm sanoatining iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni, so‘nggi yillardagi o‘sish dinamikasi va statistika ma’lumotlari keltirilgan. Jizzax viloyatining tabiiy va madaniy salohiyati, turizm infratuzilmasidagi yangiliklar, kadrlar tayyorlashdagi muammolar hamda istiqbollar ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, amaliyotga yaqin ta’lim, raqamli kompetensiyalarni rivojlantirish, xalqaro hamkorlik va hududiy brendingni shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.