BO’LAJAK IQTISODCHI MUTAXASSISLARNI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH TAMOYILLARI VA VOSITALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17247743 - Najmiddinov , Dilshod (International scientific and practical conference, 2025)
Maqolada raqamli texnologiyalarni ta’lim jarayoniga tatbiq etishda amal qilinishi lozim bo‘lgan asosiy tamoyillar va qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan vositalar tahlil qilingan. Raqamli pedagogika sharoitida bo‘lajak mutaxassislarni kasbiy faoliyatga tayyorlash samaradorligi, birinchi navbatda, didaktik tamoyillarning to‘g‘ri qo‘llanishiga bog‘liq. Shuningdek, zamonaviy axborot vositalari, masofaviy ta’lim platformalari, virtual laboratoriyalar va interaktiv resurslarning afzalliklari yoritiladi.