TALABALARNING TEXNOLOGIK TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING TARKIBIY KOMPONENTLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17247762 - Turayeva , Nargiza (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqola talabalarning texnologik tafakkurini rivojlantirish jarayonidagi asosiy tarkibiy komponentlarni tahlil qiladi. Texnologik tafakkur zamonaviy ta’limda muhim ahamiyat kasb etib, talabalarni zamonaviy texnologiyalarni tushunish, ulardan samarali foydalanish va innovatsion yechimlar yaratishga yo‘naltiradi. Maqolada texnologik bilimlar, amaliy ko‘nikmalar, tanqidiy fikrlash, muammolarni hal qilish, ijodkorlik va innovatsiya, axborot texnologiyalarini boshqarish, hamkorlik va kommunikatsiya hamda doimiy o‘zini rivojlantirish kabi asosiy tarkibiy elementlar yoritilgan.