INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI MORFOLOGIK USULDA HOSIL BO‘LGAN EVFEMIZMLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.17249307 - Xaydarova , Shoira (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida morfologik usulda yasalgan evfemizmlarning lingvistik xususiyatlari qiyosiy tahli qilinadi. Evfemizmlar - bu noqulay, qo‘pol yoki tabu hisoblangan tushunchalarni yumshoqroq ifodalash uchun qo‘llaniladigan so‘z va iboralardir. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, har ikki tilda evfemizmlar affiksatsiya, kompozitsiya, semantik innovatsiya va boshqa morfologik usullar yordamida hosil qilinadi. O‘zbek tilida bu jarayonda -lik, -mand, no-, be- kabi affikslar va affiksoidlarning ahamiyati katta bo‘lsa, ingliz tilida -er, -ment, -tion kabi suffikslar evfemik so‘zlarni yaratishda muhim rol o‘ynaydi.