INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA SINTAKTIK USULDA HOSIL QILINGAN EVFEMIK IFODALAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.17277494 - Xaydarova , Shoira (International scientific and practical conference, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillarida sintaktik usul asosida hosil qilingan evfemik ifodalarning lingvistik xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Sintaktik evfemizmlar – so‘z yasalishi emas, balki gap tuzilishi, so‘z tartibi va grammatik konstruksiyalar orqali noqulay mazmunli tushunchalarni yumshatishning muhim vositasidir. Tadqiqotda ikkala tilda qo‘llaniladigan sintaktik usullar, ularning madaniy-lingvistik xususiyatlari va farqlari tahlil qilinadi.