IQTISODIY TARMOQLARDA RAQOBATBARDOSHLIK VA DAVLAT SIYOSATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14778078 - Sunnatov , Qudratulla (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada iqtisodiy tarmoqlarda raqobatbardoshlikni oshirish va unga ta’sir etuvchi davlat siyosati tahlil qilinadi. Raqobatbardoshlik iqtisodiy o‘sishning asosiy omili bo‘lib, davlatning raqobatni himoya qilish, monopoliyalarni cheklash, texnologik innovatsiyalarni rag‘batlantirish va soliq siyosatini to‘g‘ri yo‘naltirish orqali bozorlarni samarali tashkil etishi muhimdir. Maqola, shuningdek, davlat siyosatining raqobatbardoshlikni oshirishga qaratilgan islohotlari, iqtisodiy tarmoqlarni diversifikatsiya qilish va xalqaro savdoni qo‘llab-quvvatlashdagi o‘rni haqida ham so‘z yuritadi. Raqobatbardoshlikni oshirish davlat siyosatining samarali amalga oshirilishi orqali iqtisodiyotning barqaror rivojlanishini ta’minlaydi.