BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI ASOSIDA XAVFSIZ TRANZAKTSIYALARNI TA'MINLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15622996 - Saidqulova , Ra’no; Babakulov , Bekzod (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada blokcheyn texnologiyasining xavfsiz tranzaktsiyalarni amalga oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli iqtisodiyotda axborotning ishonchliligi va saqlanish xavfsizligi muhim o‘rin tutadi. Blokcheyn texnologiyasi orqali amalga oshiriladigan tranzaktsiyalar markazlashmagan muhitda, shifrlash va konsensus mexanizmlari orqali yuqori darajada himoyalanadi. Maqolada ushbu texnologiyaning ishlash prinsiplari, afzalliklari va qo‘llanilish sohalari hamda mavjud cheklovlari ko‘rib chiqiladi.