KORRUPSIYAGA QARSHI KURASH: XORIJ TAJRIBASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14020993 - Nizamedinov, Ali; Anorboyeva, Durdona (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqola korrupsiyaga qarshi kurashning xorijiy tajribalarini tahlil qiladi. Korrupsiya global miqyosda iqtisodiy o‘sishga va ijtimoiy adolatga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada Singapur, Daniya va Yangi Zelandiyadan olingan muvaffaqiyatli strategiyalar o‘rganiladi, shuningdek, O‘zbekistondagi amaliyotlar ham ko‘rib chiqiladi. Ochiqlik, shaffoflik va jamoatchilik ishtirokini ta’minlash korrupsiyaga qarshi kurashda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi. Ushbu tajribalar, mamlakatlar uchun korrupsiyaga qarshi samarali choralar ishlab chiqishda asos bo‘lishi mumkin.