QORАQАLPOGʼISTON RESPUBLIKАSI SHАROITIDА SIGIRLАR BEPUSHTLIKLАRNING ETIOPАTOGENEZI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14192445 - Eshburiev , B.M.; Raximov , O.R (International scientific and practical conference, 2024)
Maqolada Qoraqalpogʼiston respublikasining qoramolchilikka ixtisoslashgan fermer xoʼjaliklari sharoitida parvarishlanayotgan sigirlarda bepushtliklarning sabablari boʼgʼoz sigirlarni sogʼindan chiqarilgan davrida oziqa ratsionlarini takomillashmaganligi, vitaminlar va mikroelementlarning yetishmasligi hisoblanib, sigirlar tuqqandan keyin laktatsiyaning kuchayishi davrida sigirlar organizmining toʼyimli moddalar, vitamin va mineral moddalarga nisbatan organizm ehtiyojlarining qondirilmasligi ularda alimentar-iqlimiy xarakterli bepushtliklarning rivojlanishiga sabab boʼlishi bayon etilgan.