ATLAR GASTROFILYOZI QOZǴAWTIWSHILARINA EKOLOGIYALIQ FAKTORLAR TÁSIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14219999 - Shakilov , U.N.; Erimov , S.F.; O’ktamov , A.A. (International scientific and practical conference, 2024)
Bul maqalada atlardıń as sińiriw sistemasında parazitlik etiwshi Gasterophilidae shańaraǵına tiyisli, miaz jara shaqırıwshı májburiy parazit nasiykomalardıń biologiyalıq rawajlanıwına ekologiyalıq faktorlar -klimat sharayatları, samal tezligi, ıǵallıq, túrli minerallıq dárejesine iye topıraq hám shor suwdıń tásiri haqqında maǵlıwmatlar keltirilgen.