ТУЯЛАР ТРЕПАНАСОМОЗИ: КАСАЛЛИКНИНГ САБАБЛАРИ, БЕЛГИЛАРИ, ТАШХИСЛАШ ВА ДАВОЛАШ: https://doi.org/10.5281/zenodo.14220048 - Кунысов , Б.М.; Абдиева, Т.Ж.; Сабуров , A.K (International scientific and practical conference, 2024)
Трепанасомоз (шунингдек, “су-ауру” деб ҳам аталади) — асосан Африка, Осиё ва Жанубий Америкада кенг тарқалган, туяларда учрайдиган хавфли юқумли касаллик.