TUYALAR SUT MAHSULDORLIGI VA SHIFOBAXSH XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14227544 - Tleumuratov, A. K.; Sitirzaev , S.T.; Muxammadiyev , J.J. (International scientific and practical conference, 2024)
Binobarin tuyalarni xalq og’zida «Cho’l kemasi» deb bekorga aytishmaydi, sababi tuyalar issik iqlimga, uzoq muddat suvsizlikka chidamli hayvon, shu bois tuyachilik cho’l sharoiti chorvadorlarida eng ahamiyatli va foydali tarmoq bo’lib hisoblanadi. Cho’l xududlarini o’zlashtirishda, keskin kontinental’ iqlimga chidamli bo’lgan mahalliy xalqni oziq - ovqat (go’sht, sut) mahsulotlari bilan ta’minlashda, sanoatni jun ashyosi bilan ta’minlashda chorvachilikdagi asosiy tarmoqlardan biri bo’lib hisoblanadi.