ELLIKQALA HUDUDIDA URCHITILAYOTGN TOVUQLARNING SAQLANUVCHANLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14228401 - Alimbaev , B.; Xakimniyazova , M.; Arzimbetova , A.; Berdanova , D. (International scientific and practical conference, 2024)
Hamma yoshdagi parrandalar saqlanadigan parrandaxonalarda yoz paytlarida havoning harorati + 30 0S dan oshmasligi, nisbiy namlik esa ba’zan tovuq va kurka uchun 75 %, o‘rdak uchun 85 % va pasayishi 50 – 60 % gacha bo‘lishi mumkii. Yarim ochiq binolarda mikroiqlim ko‘rsatkichlari me’yorga keltirilmaydi.