ЎЗБЕКИСТОН АДИР ЯЙЛОВЛАРИ ҲОСИЛДОРЛИГИНИ ОШИРИШ УЧУН ЯНГИ ОЗУҚАБОП ЎСИМЛИК ТУРИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.14234775 - Раббимов , А. (International scientific and practical conference, 2024)
Ўзбекистон чўл ва ярим чўл яйловларида юзага келаётган инқироз жараёнлари яйловлар ўсимлик қопламидан энг муҳим озуқабоп турлар сонининг камайиб, яйлов озуқаси сифатининг ва ҳосилдорлигининг пасайишига олиб келмоқда.