QISHLOQ XO’JALIGI MAHSULOTLARINI YETKAZIB BERISHDA LOGISTIK XIZMATLARINI SHAKLLANTIRISH ASOSLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14235902 - Nasirov , B.M.; Qo‘zibayeva , K.Q.; Qarshiyeva , F.I.; Eshpo‘lotov , J.SH. (International scientific and practical conference, 2024)
Ush bu maqolada Xududdagi yuk oqimlarini avtomobil transporti vositalari va tarmog‘idan samarali foydalangan holda o‘zlashtirish masalani yechimini aniqlash hisoblanadi. Axborot tizimlari va texnologiyalari fanining asosiy mavzularidan biri bo’lgan ,,Qishloq xo’jaligi boshqaruv faoliyatida axborot texnologiyalarining ahamiyati’’to’g’risida fikr yuritiladi. Qishloq xo’jaligining boshqaruvi borasida nazariy va amaliy bilimlar berib boriladi. Xalq xo‘jaligining asosiy tarmog‘i bo‘lgan qishloq xo‘jaligida ishlab chiqarishni tashkil etish va boshqarishda axborot kommunikatsiya texnologiyalarini qo‘llash yuqori samaradorlikka erishishning asosiy omillaridan biri hisoblanadi.