O'RTA OSIYODA MENEJMENTNING NAZARIY ASOSLARI VA TAMOYILLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14506591 - Abdullayeva , Gulruh (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada O‘rta Osiyo mamlakatlarida menejment nazariyasining rivojlanishi, uning zamonaviy boshqaruv tizimlariga tatbiqi va amaliyotdagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. O‘rta Osiyo regionida iqtisodiy va ijtimoiy o‘zgarishlar, shuningdek, globalizatsiya va raqobatbardoshlikning oshishi menejmentning yangi uslublari va tamoyillarini tatbiq etishga bo‘lgan ehtiyojni yanada kuchaytirdi. Maqolada O‘rta Osiyo davlatlaridagi menejment nazariyasining shakllanishi, uning tarixi va rivojlanish bosqichlari, shuningdek, o‘rta osiyolik menejerlarning boshqaruv jarayonlarida yuzaga keladigan muammolar va ularning yechimlari ko‘rib chiqiladi. O‘rta Osiyodagi tashkilotlar uchun menejment tamoyillari va metodologiyalarining ahamiyati, mintaqaviy xususiyatlar va madaniy omillar ta'siri, shuningdek, global menejment amaliyotlari bilan uyg‘unlik masalalari tahlil qilinadi. Maqola O‘rta Osiyo davlatlarining iqtisodiy o‘sishida menejmentning rolini va bu yondashuvning keyingi rivojlanish istiqbollarini o‘rganishga yo‘naltirilgan.