MEHNAT JAMOALARINI REJALASHTIRISH VA BOSHQARISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14506623 - Abdunazarov , Jasur (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada mehnat jamoalarini rejalashtirish va boshqarishning asosiy prinsiplari, metodlari hamda amaliyotga tatbiqi o‘rganiladi. Mehnat jamoalari har qanday tashkilotning muvaffaqiyatli faoliyat yuritishi uchun muhim omildir, chunki ular tashkilotning ishlash samaradorligini belgilaydi. Mehnat jamoalarini to‘g‘ri rejalashtirish va boshqarish, xodimlarning motivatsiyasini oshirish, jamoa ichidagi aloqalarni yaxshilash, resurslardan samarali foydalanish va tashkilotning umumiy samaradorligini oshirish imkonini beradi. Maqola mehnat jamoalarini shakllantirish, rollarni taqsimlash, jamoaning ishlash qobiliyatini oshirish va jamoaning psixologik xususiyatlari haqida batafsil tahlil olib boradi. Shuningdek, jamoalarni boshqarishda foydalaniladigan boshqaruv usullari va metodologiyalar, shu jumladan, xodimlarning kuchli tomonlarini rivojlantirish va zaif tomonlarini yengish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.