JIZZAXDA EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14506994 - Isomiddinov , Sherzod (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada Jizzax viloyatida ekoturizmni rivojlantirish istiqbollari tahlil qilinadi. Jizzaxning tabiiy va madaniy boyliklari ekoturizmni kengaytirish uchun katta imkoniyatlar yaratadi. Maqolada Jizzaxdagi ekoturizmni rivojlantirishning muhim jihatlari: tabiiy qo‘riqxonalar va turizm hududlarini kengaytirish, ekologik sayohat dasturlari, mahalliy qishloq turizmi, ekologik ta’lim va tadbirlar, mahalliy hunarmandchilikni qo‘llab-quvvatlash va innovatsion texnologiyalardan foydalanish kabi yo‘nalishlar yoritiladi. Shuningdek, turizmni barqaror rivojlantirish uchun mahalliy aholini jalb qilish va ekologik xavfsizlikni ta’minlash muhimligi ta’kidlanadi. Ushbu tadbirlar Jizzax viloyatida ekoturizmni yanada rivojlantirib, mintaqani jozibador turistik maskanga aylantirishga yordam beradi.