ISTE'MOLCHILARNING GURUHLANISHI VA ULARNING XULQ-ATVORIGA TA'SIR QILUVCHI OMILLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.14507167 - Latipov , Lazizjon (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqola iste'molchilarning guruhlanishi va ularning xulq-atvoriga ta'sir qiluvchi omillarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Iste'molchilarni segmentatsiya qilish va ularning xulq-atvorini tahlil qilish marketing strategiyalarining samaradorligini oshirish uchun zarur bo‘lgan asosiy elementlardir. Maqolada iste'molchilarni turli guruhlarga bo‘lish metodlari, shuningdek, ular xulq-atvoriga ta'sir qiluvchi psixologik, ijtimoiy, madaniy va iqtisodiy omillar ko‘rib chiqiladi. Iste'molchilar guruhlari va ularning xulq-atvori kompaniyalarga bozorni yaxshiroq tushunishga, marketing va reklama strategiyalarini ishlab chiqishda yanada aniqroq yo‘nalishlarni belgilashga yordam beradi. Maqolada iste'molchilarning xulq-atvoriga ta'sir qiluvchi omillarni tahlil qilish orqali, kompaniyalar o‘z mahsulotlarini yoki xizmatlarini muvaffaqiyatli tarzda bozorga chiqarish va maqsadli auditoriyaga yetib borish uchun qaysi strategiyalarni tanlashni o‘rganadilar.