AVTOMOBIL TRANSPORT KORXONALARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TAKOMILLASHTIRISHNING YO'LLARI VA USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14513570 - Saitov , Sirojiddin (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada avtomobil transporti korxonalarida buxgalteriya hisobini takomillashtirishning yo‘llari va usullari o‘rganildi. Xo‘jalik yurituvchi subyektlarda xarajatlar hisobini boshqarish uchun boshqaruvning turli darajalarida joriy qarorlarni qabul qilish kerakligi ma’lum bo‘ldi. Transport korxonasida transport xizmatlar hajmi hamda ko‘rsatiladigan xizmatlar soniga qarab, ko‘rsatilgan xizmatlar narxini belgilash vazifasi aniqlandi. Shuningdek transport korxonalarida xarajatlarni hisobga olishning bir nechta metodlari ko‘rib chiqildi.