BARQAROR RIVOJLANISHNI TA'MINLASHDA "YASHIL IQTISODIYOT" NING O'RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14513819 - Abdunabiyev , Doston (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqolada “yashil iqtisodiyot”ning mohiyati, asosiy tamoyillari va barqaror rivojlanish jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. “Yashil iqtisodiyot” modeli atrof-muhitni muhofaza qilish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va ijtimoiy tenglikni ta'minlash orqali barqaror iqtisodiy rivojlanishga erishishga qaratilgan. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida “yashil iqtisodiyot”ni rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan strategik chora-tadbirlar, xalqaro hamkorlik va ushbu jarayonning dolzarb muammolari yoritilgan. Shu bilan birga, “yashil iqtisodiyot”ga o‘tish bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan.