O'ZBEKISTONDA "YASHIL IQTISODIYOT" NI RIVOJLANTIRISH SALOHIYATIDAN SAMARALI FOYDALANISH ISTIQBOLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14523058 - Rajabaliyeva , Iroda (International scientific and practical conference, 2024)
Maqolada bugungi kundagi Mamlakat iqtisodiyoti hamda ishlab chiqarishi natijasida yuzaga keladigan ekologik xavflarni va tabiatning yemirilib ketishini sezilarli darajada kamaytirilishi uchun “yashil iqtisodiyot”ga o‘tish hamda uning afzalliklari yoritib beriladi, shu bilan bir qatorda yangi O‘zbekistonda yashil iqtisodiyotning o‘rni, ahamiyati, barqaror rivojlantirish yo‘llari, hamda mavjud muammolarni bartaraf etish usullari ko‘rib chiqilgan.