XIZMAT KO‘RSATISH SOHALARINING RIVOJLANISHI VA XIZMAT BOZORLARINING MUTANOSIBLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14540045 - Usmonova , Vasila (International scientific and practical conference, 2024)
Xizmat sektori iqtisodiy rivojlanishning muhim tarmog‘ini tashkil etadi, chunki u iqtisodiyotning boshqa sohalari bilan chuqur integratsiyalashgan va turli omillar, jumladan texnologiyalar, innovatsiyalar va globalizatsiya ta’sirida o‘zgarib boradi. Maqolada xizmat ko‘rsatish bozorlarining dinamikasi, xizmatlarning talab va taklif o‘rtasidagi muvozanat, shuningdek, ushbu sohaning iqtisodiyotdagi o‘rni va uning ahamiyati tahlil etiladi. Xizmat ko‘rsatish sektori va bozorlarning rivojlanishining mohiyati, ularning bir-biriga bo‘lgan ta’siri va bu jarayonlar iqtisodiy o‘sish uchun qanday imkoniyatlar yaratishi muhokama qilinadi.