GLOBALLASHUV JARAYONIDA "YASHIL IQTISODIYOT" NING AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14540083 - Kubayev , Shahobiddin (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu maqola barqaror rivojlanishni ta’minlashda "Yashil iqtisodiyot" ning o‘rni va uning ekologik, iqtisodiy va ijtimoiy jihatlardagi ahamiyatini tahlil qiladi. Biz o‘rganayotgan “Yashil iqtisodiyot”, atrof-muhitni himoya qilish, iqtisodiy o‘sishni barqaror ravishda amalga oshirish va ijtimoiy tenglikni ta’minlashga qaratilgan tizim sifatida, dunyo miqyosida ekologik muammolarni hal etishga va resurslardan samarali foydalanishga yordam beradi. Shu asnoda mazkur maqolani yozishda tegishli tendensiyalar atroflicha o‘rganildi.