O'ZBEKISTONDA XALQARO TURIZMNI RIVOJLANTIRISH HOLATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14545944 - Salohitdinov , Sherzod; Sherqulov , Shohjahon (International scientific and practical conference, 2024)
Ushbu ilmiy maqola O‘zbekiston Respublikasining xalqaro turizmni rivojlantirishdagi hozirgi holatini tahlil qiladi. O‘zbekistonning madaniy merosi, tarixiy obidalari va tabiiy go‘zalliklari turizm sohasida katta salohiyatga ega. 2016-yildan boshlab mamlakatda turizmni rivojlantirish uchun amalga oshirilgan islohotlar, vizalarni soddalashtirish, transport infratuzilmasini yaxshilash, va xizmat ko‘rsatish sohasidagi yangiliklar, shuningdek, turizmni brend sifatida dunyo miqyosida tanitishdagi yutuqlar yoritiladi. Maqolada, shuningdek, xalqaro turizmni rivojlantirishda duch kelayotgan muammolar va bu sohadagi kelajakdagi istiqbollar tahlil qilinadi. Natijada, mamlakatning turizm sektorini yanada rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan chora-tadbirlar keltirilgan.