PENSIYA TA'MINOTI TIZIMINING DAROMAD VA XARAJATLARINI REJALASHTIRISH TARTIBINI TAKOMILLASHTIRISH TO'G'RISDA: https://doi.org/10.5281/zenodo.14636025 - Xudaykulov , Nuriddin (International scientific and practical conference, 2024)
Pensiya ta’minoti tizimining barqarorligi va samaradorligi uning daromad va xarajatlarini to‘g‘ri va o‘z vaqtida rejalashtirishga bog‘liq. Aholining qarishi, ishchi kuchining kamayishi va boshqa demografik o‘zgarishlar pensiya ta’minoti tizimining moliyaviy barqarorligiga ta’sir qiladi. SHu sababli, pensiya ta’minoti tizimining daromad va xarajatlarini rejalashtirish tartibini takomillashtirish muhim ahamiyatga ega.