MILLIY BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARINI MOLIYALASHTIRISH JAHON TAJRIBASI VA O'ZBEKISTON UCHUN ECHIMLAR BO'YICHALARINI TAKOMILLASHTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14636356 - Toshmurotov , Abdusattor (International scientific and practical conference, 2024)
Barqaror rivojlanish maqsadlari (BRM) 2015 yilda BMT Bosh Assambleyasining 70-sessiyasida qabul qilingan va 2030 yilga qadar amalga oshirilishi kerak bo‘lgan global iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik barqarorlikka erishishni maqsad qilgan 17 ta yo‘nalish va 169 ta aniq maqsaddan iborat. Bu maqsadlar rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlar uchun ham muhim bo‘lib, ularning moliyalashtirilishi global iqtisodiyotning barqaror va barqaror taraqqiyoti uchun asosiy shartdir. O‘zbekiston uchun ham BRMga erishish muhim bo‘lib, unga erishishda moliyalashtirish strategiyalarini to‘g‘ri tanlash va jahon tajribasidan foydalanish kerak.