NATIJAGA YO'NALTIRILGAN BYUDJETLASHTIRISH SAMARADORLIK VA BARQAROR RIVOJLANISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.14676305 - Nuriddinov , Saidkamol (International scientific and practical conference, 2024)
Natijaga yo‘naltirilgan byudjetlashtirish (NЀB) bu byudjet rejalashtirishdagi zamonaviy yondashuv bo‘lib, davlat mablag‘larini aniq maqsadlarga yo‘naltirish va ularning samaradorligini oshirishga qaratilgan. Ushbu metod davlat byudjetidan samarali foydalanishni ta’minlash hamda ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga xizmat qiladi. Mazkur maqolada NЀB ning asosiy tamoyillari, afzalliklari va qo‘llanilishi tahlil qilinadi.