O'ZBEKISTONDA KAMBAG'ALLIK DARAJASINI PASAYTIRISHDA TADBIRKORLARNING TA'SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14729594 - Tursunboev , O‘tkir (International scientific and practical conference, 2024)
O‘zbekiston iqtisodiyoti so‘nggi yillarda katta o‘zgarishlar va islohotlarni boshdan kechirmoqda. Ushbu jarayonda kambag‘allik darajasini pasaytirish ustuvor vazifalardan biri sifatida belgilanmoqda. Kambag‘allikni kamaytirishda davlat dasturlari muhim ahamiyat kasb etgani holda, tadbirkorlik faoliyatining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga qo‘shgan hissasi ham ortib bormoqda. Ushbu maqolada tadbirkorlarning kambag‘allikni kamaytirishdagi o‘rni va ularning jamiyatga ta’siri tahlil qilinadi.