XALQARO AHOLI STATISTIKASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14535234 - Xudayorov , Rashid; Abdulhamidov , Abdullajon (International scientific and practical conference, 2024)
Quyidagi keltirilgan maqolada statistikaning eng asosiy bo‘limlaridan biri hisoblanuvchi va xalqaro miqyosda o‘rganiluvchi qismi ya’ni xalqaro aholi statistikasi to‘g‘risida boradi. Umuman har bir jamiyatda aholi to‘g‘risida to‘la va aniq ma’lumotlar iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy taraqqiyotni rejalashtirishda asos qilib olinadi. Davlat rejalashtirish organlari xalq ho‘jaligining turli tarmoqlari ishini to‘g‘ri tashkil qilish uchun jamiyat barcha a’zolarining o‘sib borayotgan talablarini inobatga olishlari zarur.